Karijera


Iskustva nekih naših polaznika

Definicija trejdera

U modernom rečniku se sve češće nailazi na reč «trejder», što u bukvalnom prevodu znači «trgovac» tj. «onaj koji trguje», odnosno posluje. Posledično tome, trejder je poslovna osoba. Zapravo, značenje tereči je mnogo šire.
Trejder sklapa poslove sa hartijama od vrednosti (akcijama, bondovima, sertifikatima itd.), valutama i metalima na OTC i berzama kapitala. On upravlja imovinom i donosi odluke o kupovini/prodaji.

Savremeni trejder koristi personalni računar sa internet konekcijom, prati promenu kota i vrši transakcije. Njegov glavni zadatak je da dođe do profita za klijente (ili za sebe lično) i da za to dobije nadoknadu (proviziju).

Profesija trejdera ne postoji slučajno. Naime, postoje kompanije sa velikim obrtima kojima su potrebni trejderi za uspešno investiranje kapitala. Ove potrebe su imale odlučujuću ulogu u profilisanju moderne trgovinske infrastrukture: kompanije koje pružaju konsalting usluge, investicioni savetnici, investicione menadžerske kuće, kao i kompanije za usavršavanje i obuku.

Sadržaj nije dostupan.
Molimo vas da dozvolite upotrebu kolačića klikom na "Pruhvatam" nq baneru

Iskustva trejdera:

Na obuku sam došao iz radoznalosti, bez posebnih očekivanja, iako nisam iz te struke. Vrednost obuke je u tome što je koncipirana tako da je od koristi kako početnicima, tako i ljudima koji već imaju iskustva u ovom tipu poslovanja. Za samo mesec dana prešli smo put od apsolutnih početnika do ljudi koji samouvereno barataju osnovnim znanjima i tehnikama. Lepota je u tome što sve ima praktičnu primenu, a rezultati su odmah vidljivi. Posebnu pohvalu zaslužuju zaposleni u Profit Point-u, jer su pokazali veliki profesionalizam u onome što rade. U prijateljskoj atmosferi odgovarali su nam na pitanja, delili sa nama lična iskustva i rezultate. Stekao sam utisak da im je zaista stalo ne samo da svoj posao obave na najvišem mogućem nivou, već i da nam pomognu koliko god je to ljudski moguće, a to je najbitnije.

Sebastijan Kurnik

DSC_0737 (1024x678)
DSC_0766 (1024x678)

“Ja sam ovde sasvim slučajno. Jednog dana sam pozvan od strane službenika kompanije Profit Point posle moje registracije preko fejsbuka. Šta reći, dođoh, videh, pobedih! Priča je počela svojim uobičajenim tokom, teorijska obuka, praktična nastava…Časovi su se ređali jedan za drugim, a ja sam bio fasciniran onim što sam na tim časovima čuo i video. Praktično sam počeo od nule, ali uz veliko lično zalaganje, kao i zalaganje neumornih predavača, vrhunskih trejdera i pravih profesionalaca u svom poslu, uspeo sam da krenem napred, put uspeha. Ipak. taj put nije lak, prepun je uspeha i padova, ali svaki trenutak zaodovljstva i sreće ti daje veliku satisfakciju i tera te da nastaviš dalje.”

Zvonko Gašić

Daljim korišćenjem web-sajta saglasan sam sa upotrebom kolačića Više informacija

Podešavanje kolačića na ovom web-sajtu "dozvoljava upotrebu kolačića", a u cilju stvaranja što boljih uslova korisnicima za navigaciju na sajtu. Ukoliko nastavite da koristite naš web-sajt bez izmena podešavanja, ili jednostavno kliknete na dugme "Prihvatam", smatramo da ste saglasni sa upotrebom kolačića.

Zatvori