Kako investirati u bolju budućnost

123-770x400

Ono što čini razliku između uspešne sadašnjosti i one manje zadovoljavajuće jeste sposobnost izgradnje budućnosti. To mogu biti poslovni planovi, porodični planovi itd. Ono što radite sada definiše kako će vam biti u budućnosti. Stoga, ako želite uspešnu budućnost, bilo bi dobro da već sada investirate u nju.

Za deset, petnaest godina stvari će sigurno izgledati drugačije. A budući da je vreme snažnije od svih obrazaca i matrica koje postoje, bila bi greška ignorisati mogućnost da investirate u svoju budućnost baš sada, nadajući se da će se u budućnosti stvari «već nekako» rešiti. Mnogi prihvataju svoju sadašnjost takvu kakva je: nastavljaju da rade na poslu koji ih ne zadovoljava, samo da bi mogli da otplaćuju svoje kredite, zadovoljavaju se onim što imaju, a u stvari ne žele da izađu iz zone komfora i samim tim ne veruju da vremenom mogu ostvariti više. Ako stvari pogledamo u perspektivi, ovi obrasci neće ostati nepromenjeni u narednih deset, petnaest godina. Životni entuzijazam će početi da opada, javiće se nove potrebe i doći će do poremećaja zone konfora.

business-gif-8

Da biste razumeli da li vaša sadašnjost predstavlja dobar zalog za budućnost, razmislite o sledećim pitanjima?

Da li mi moj posao donosi profesionalnu satisfakciju? Da li mi donosi ličnu satisfakciju?

Da li sam motivisan da budem ovde?

Da li delim iste vrednosti sa timom u kome se nalazim?

Da li kapitalizujem svoj profesionalni potencijal?

Da li se osećam kao da radim u timu?

Da li se moj rad ceni na pravi način?

Da li sebe vidim na ovom radnom mestu u budućnosti?

Ulaganje u budućnost ima kumulativni karakter. Ono zahteva vreme, energiju, rad, lični razvoj i itd. Međutim, ako tačno znate šta želite, moći ćete da doprinesete postizanju svog cilja. Promene koje je potrebno načiniti treba da počnu od krajnje jednostavnih akcija. Na primer, stvaranje zdravih životnih navika. Tako će se ulaganja u lični razvoj za bolju budućnost postepeno povećavati.

Pokušajte da izvučete što više iz vaše investicije. Podelite svoje dugoročne ciljeve na manje ciljeve i dajte im prioritet. Na profesionalnom nivou koristite povratne informacije za praćenje poslovnog napretka. Ako primetite negativne pojave u vašoj investiciji, potrudite se da identifikujete greške koje treba ispraviti.

Vreme prolazi, iskustvo se nagomilava i najbitnije u svemu tome jeste koliko zaista ulažete u sopstveno povećanje produktivnosti, koliko koristite naučene lekcije koje su produkt velikog životnog i profesionalnog iskustva i koje se mogu prilagoditi svakoj novonastaloj situaciji.

Daljim korišćenjem web-sajta saglasan sam sa upotrebom kolačića Više informacija

Podešavanje kolačića na ovom web-sajtu "dozvoljava upotrebu kolačića", a u cilju stvaranja što boljih uslova korisnicima za navigaciju na sajtu. Ukoliko nastavite da koristite naš web-sajt bez izmena podešavanja, ili jednostavno kliknete na dugme "Prihvatam", smatramo da ste saglasni sa upotrebom kolačića.

Zatvori