Kako izaći iz okvira i uspeti u trgovini

titlu-770x400

Postoje mitovi da je ulaganje na berzi složeno i skupo. Međutim, pojavom mogućnosti besplatnog trgovanja i besplatnih trgovinskih računa, navedeni mitovi su praktično razbijeni. Naime, trejderi sada imaju mogućnost da trguju sa bilo kog mesta, kao i da testiraju svoje veštine i strategije na besplatnim demo računima. Početi trgovanje na berzi nije ništa komplikovanije od otvaranja bankovnog računa.

Trgovanje može biti zaista teško kada taj posao započinjete sami, bez ikakvog prethodnog obrazovanja. Najbolji način za sticanje novih veština trgovanja je učiti od nekoga ko već zna kako se to radi. Evo nekoliko stvari koje morate imati na umu kako biste poboljšali svoje veštine trgovanja.

Konstantno učenje.

Finansijska tržišta u globalu predstavljaju sferu sa jako složenom strukturom i brzim procesima koji se neprestano odvijaju. Činjenica je da nikada nećete moći da naučite baš sve o finansijskim tržištima. Međutim, ako ste posvećeni stalnom učenju, vaše šanse da postanete uspešan trejder rapidno rastu, što je od ključne važnosti. Bez obzira na vašu polaznu tačku (više ili manje znanja, više ili manje iskustva), proces učenja takođe mora biti neprekidan, praktično beskrajan. Elektronske knjige, stručni članci, video lekcije različitih stručnjaka u ovoj oblasti vam mogu pomoći da proširite svoje vidike i produbite znanje o finansijskim tržištima. Obrazovanje je prvi korak do uspeha!

Plan trgovanja.

Trgovinski plan je jedini način da se uhvatite u koštac sa ogromnom plejadom pametnih igrača na berzi. Plan mora da ispunjava čitav niz pravila koja morate praktično «religiozno» slediti. Takođe, tu su osnovni elementi i scenariji, tačke ulaska i izlaska sa tržišta itd. Najbolje je da svoj plan prvo testirate na demostracionom računu kako biste utvrdili njegovu efikasnost. Nakon uspešnog, dvomesečnog ispitivanja u demo okruženju, preporučujemo vam da investirate na berzi sa realnog trgovinskog računa. Međutim, imajući u vidu da je tržište izrazito dinamično i da se okolnosti neprestano menjaju, jednom urađen plan se mora stalno analizirati i dorađivati.

self-development

Vrhunska tehnologija

Sigurnu prednost u radu na finansijskim tržištima vam daje upotreba najsavremenijih trgovinskih platformi i trejding robota koji su sada praktično dostupni na bilo kom uređaju. Platforma za trgovanje vam obezbeđuje pristup svim mogućim indikatorima, finansijskim instrumentima i događajima u realnom vremenu, dok Expert Advisor-i mogu obavljati transakcije u vaše ime. Upotreba najnovije tehnologije vam pruža prednost nad konkurencijom.

Investiraj onoliko koliko si spreman da izgubiš

Ovo je veoma važno pravilo za sve investitore na berzi iz jednostavnog razloga što vam pomaže da zaštitite svoj kapital, da držite emocije pod kontrolom i trgujete isključivo na bazi zdrave logike. Ako rizikujete da novac čiji gubitak ne možete sebi da priuštite, nećete moći da donosite važne odluke od kojih zavisi vaš uspeh kao trejdera. Takođe, obavezno postavljanje Stop Loss nivoa vam ograničava rizik od gubitaka. Jer, i na najuspešniju transakciju može u deliću sekunde da utiče neočekivana bombastična vest ili najnoviji tvit predsednika Trampa. Zato je važno slediti ovo pravilo od samog početka rada na finansijskim tržištima.

Biti trejder znači biti preduzetnik

Imati posao ne znači samo imati radno mesto koje donosi konstantan prihod svakog meseca. Vođenje trgovinskog računa je zapravo kao malo preduzetništvo. U pitanju su investicije, koje moraju biti kultivisane, plod dugoročne pripreme i prethodno urađenog plana, što je dugoročni posao koji zahteva puno rada i istrajnosti.

Daljim korišćenjem web-sajta saglasan sam sa upotrebom kolačića Više informacija

Podešavanje kolačića na ovom web-sajtu "dozvoljava upotrebu kolačića", a u cilju stvaranja što boljih uslova korisnicima za navigaciju na sajtu. Ukoliko nastavite da koristite naš web-sajt bez izmena podešavanja, ili jednostavno kliknete na dugme "Prihvatam", smatramo da ste saglasni sa upotrebom kolačića.

Zatvori