Šta očekivati od kursa finansijske edukacije?

12345547

Želite da pohađate kurs iz oblasti finansijske edukacije, ali ne znate koji da odaberete? Pokušaćemo da u ovom članku pružimo odgovor na vaše pitanje.

Pre svega, treba imati u vidu da kursevi finansijske edukacije nisu svemogući i oni ne rešavaju probleme umesto vas. Svrha ovakvih kurseva je da budu vaš vodič kroz svet finansija i da vam pruže određene osnovne informacije. Drugim rečima, oni su tu da vam pomognu da lakše zakoračite u uzbudljiv svet finansija.

Kursevi i obuke iz oblasti finansija na prvom mestu obezbeđuju ključne informacije koje su neophodne u razumevanju osnovnih koncepata učešća na finansijskom tržištu, kao što su investiranje, štednja i sl. Takođe, naučićete da postoji čitav spektar različitih finansijskih instrumenata, čijom upotrebom možete ostvariti postavljene ciljeve.

Sa tim u vezi, svaki instrument nosi sa sobom sopstveni potencijalni rizik, kao i potencijalnu dobit. Postaće vam jasna korelacija između mogućih rizika i željene dobiti, kao i načini da potencijalne velike rizike izbegnete, umanjite ili u određenom trenutku potpuno eliminišete. Bićete iznenađeni uticajem individualnosti tj. profil vaše ličnosti imaće ogroman uticaj na izbor strategije u radu na finansijskim tržištima, prevashodno kroz vaš lični odnos — toleranciju na rizike. Izgradićete sopstveni profil tolerancije rizika koji će vam pomoći da odaberete najpogodnije finansijske instrumente i prema njima definišete sopstvenu strategiju investiranja.

2323256

Na kraju, mada ne i najmanje važna, jeste činjenica da kursevi finansijske edukacije značajno pomažu u donošenju pravilnih finansijskih odluka i to tako što ćete na njima naučiti kako da se dobro informišete i kako da odvojite bitne od nebitnih informacija za predstojeće odluke. Pored toga, važno je istaći da ovakvi kursevi podrazumevaju da morate odvojiti vremena za samostalno učenje, kao i da sa učenjem nastavite nakon završetka kursa. Tačnije, učite sve dotle dokle god želite da budete prisutni na finansijskom tržištu. Samo tako ćete uspeti da sebi obezbedite stabilnu finansijsku budućnost. Dakle, pre svega, morate biti dobro informisani i sposobni da pravilno analizirate i procenjujete značaj informacija koje imate i da na osnovu njih donosite dobro izbalansirane odluke u životu, koje će ići u korak sa novonastalim okolnostima. Jer, život se na kraju svodi na našu reakciju na promenu okolnosti.

Kursevi finansijske edukacije često imaju dosta praktičnog u sebi, sa mnogobrojnim primerima koji će vam pomoći da razumete prezentovani sadržaj i teorijska razmatranja koja je teže usvojiti bez praktičnih primera.

Kurseva iz oblasti finansija ima zaista mnogo i praktično svaki pojedinac može odabrati nešto što mu je potrebno. Nažalost, finansijsko obrazovanje se ne uči u školama (osim ako niste ekonomista), a predstavlja jedno od najvažnijih stvari u životu, počev od upravljanja ličnim budžetom na nedeljnom ili mesečnom nivou, pa do načina štednje, investicija, zaduženja itd. Postoji vrlo jednostavan indikator koji vam govori da li vam je potreban kurs iz finansijskog obrazovanja ili nije, a to je stanje vaših ličnih finansija. Ukoliko imate problema na ovom planu i mesecima i godinama se nalazite u začaranom krugu, to je siguran znak da je neophodno da podignete lični nivo finansijske svesti da bi ste mogli da iz tog kruga izađete. Ukoliko je sa vašim finansijama sve u redu, postoje kursevi koji vas uče kako da to stanje unapredite, kako da podignete nivo sopstvenog investiranja, da napravite plan štednje itd. Mi čvrsto verujemo da ne postoji pojedinac koji nema potrebu da se usavršava u oblasti finansija.

Zato, prijavite se na vaš kurs iz oblasti finansija i naučićete da nije rizično investirati, već je rizično ne sačuvati novac.

Daljim korišćenjem web-sajta saglasan sam sa upotrebom kolačića Više informacija

Podešavanje kolačića na ovom web-sajtu "dozvoljava upotrebu kolačića", a u cilju stvaranja što boljih uslova korisnicima za navigaciju na sajtu. Ukoliko nastavite da koristite naš web-sajt bez izmena podešavanja, ili jednostavno kliknete na dugme "Prihvatam", smatramo da ste saglasni sa upotrebom kolačića.

Zatvori