5 najčudnijih kriptovaluta

trump-putin

TrumpCoin

trump

TrumpCoin je nastao u vremenu američke predizborne kampanje sa ciljem da “podrži predsednika Trampa da Ameriku ponovo učini velikom”.

Podrška ove digitalne valute je u stvari podrška udruženju “Trampove patriote” (eng. Trump Patriots). Valuta je namenjena ljudima koji su odlučni u nameri da se obračunaju sa korupcijom, zlom i lažima kako bi se stvorili uslovi da ljudi žive u slobodnom, mirnom i prosperitetnom svetu.

TrumpCoin je digitalna valuta zasnovana na bitkoinu. Nastala je 20 februara 2016 godine u čast Donalda Trampa i njegovim naporima da postane 45-ti predsednik SAD.

TrumpCoin ambasadori se trude da objavljuju nedeljne tekstove na svojoj fejsbuk stranici u cilju prikupljanja novca. U januaru 2018 godine, neposredno pre inauguracije, TrumpCoin je dostigao vrednost od 51-og centa, odnosno 3.38 miliona USD, dok je trenutna vrednost oko 6 centi, odnosno 427 000 USD.

PutinCoin

c253ef9734778caad1aa424e40db5f77

PutinCoin je kreiran u cilju “izražavanja poštovanja prema najuticajnijoj osobi na svetu – ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i ruskom narodu u celini”.

Njegovi developer veruju da će PutinCoin pomoći ubrzani ekonomski razvoj Ruske federacije, otvarajući “nove poslovne mogućnosti” za ruske biznismene, trejdere, individualce i društvene projekte”.

Na promo sajtu ove valute se kaže: “Postojeća infrastruktura koja objedinjuje elektronske novčanike, blokčejn projekte, gejming aplikacije i sajtove za elektronsko plaćanje, učiniće PutinCoin univerzalnim alatom za izvršenje finansijskih transakcija”. Bez obzira na to, još uvek nije jasno gde, kako i kada je moguće izvršiti plaćanje ovom valutom.

DogeCoin

dogecoin-pic1

2013 godine, čistokrvni japanski pas rase Šiba Inu našao se na logou nove kriptevalute. Prvobitno kreirana kao šala, vrlo brzo je postala viralna i omiljena u kripto-zajednici. Danas se njena ukupna vrednost procenjuje na oko 280 miliona dolara, a ova kriptovaluta je postala sponzor Nasdaq trkačkih automobila, vodenih bunara u Africi kao i jamajčanskog bob tima na zimskim olimpijskim igrama.

BitCoen

bitcoen-2

BitCoen je kriptnovaluta koju je pokrenuo ruski preduzetnik Vjačeslav Sjemenčuk i koja je namenjena jevrejskoj zajednici, a takođe će uskoro biti dostupna svima bez obzira na religijsko opredeljenje. Sjemenčuk je opisao BitCoen kao prvu „Košer“ kriptovalutu. Šta to znači? To znači da će 10% zarade od BitCoen-a biti dostupno u vidu beskamatnih kredita članovima jevrejske zajednice.

Useless Ethereum Token

eth

Sudeći prema eutoken.com, „The UET ICO svim svojim investitorima transparentno nudi nultu zaradu. Nulta zarada će privući vrlo malo investitora, to dalje znači da će biti vrlo malo transakcija, što dalje znači da nekoliko transakcija neće dovesti do stvaranja eterijumske mreže – i da dalje ne spominjemo da neće biti gomile depresivnih postova o ljudima koji će izgubiti svoje uloge! Međutim, ovo je sasvim iskren pristup koji odmah na startu govori ljudima da nema nikakvih garancija da će vrednost ove valute samo da raste. Zbog toga se i zove beskorisni euterijum token.“

Daljim korišćenjem web-sajta saglasan sam sa upotrebom kolačića Više informacija

Podešavanje kolačića na ovom web-sajtu "dozvoljava upotrebu kolačića", a u cilju stvaranja što boljih uslova korisnicima za navigaciju na sajtu. Ukoliko nastavite da koristite naš web-sajt bez izmena podešavanja, ili jednostavno kliknete na dugme "Prihvatam", smatramo da ste saglasni sa upotrebom kolačića.

Zatvori