Kako Ripple nagrađuje investitore?

http://www.dreamstime.com/-image6802751

Ripple je kriptovaluta koja se pojavila 2012 godine sa ciljem da olakša međubankarske transfere, a danas predstavlja najveću kriptovalutu posle bitkoina. Ripple koristi drugačiji algoritam, drugačiji evolutivni concept i različit sistem za potvrdu transakcija od svih poznatih kriptovaluta. Ova valuta zauzima posebno mesto u istoriji razvoja tržišta kriptovaluta. Iako se zvanično pojavio tek 2012 godine, Ripple zapravo postoji još od 2004 godine, dakle, znatno ranije u odnosu na Bitcion. Mada, prethodna rečenica može zbuniti mnoge zar ne? Naime, radi se o činjenici da je tvorac Ripple-a, Ruan Fugger, 2004 godine kreirao P2P mrežu za plaćanje koja dozvoljama korisnicima da koriste i razmenjuju kredite tj. da njima praktično trguju na principu međusobnog poverenja.

Za razliku od bitkoina, pokušaja sajber napada na Ripple praktično nema i to zahvaljujući činjenici da Ripple ima svoj poseban protokol, pa je izvorni kod ove valute apsolutno uspešan u odolevanju napada hakera.

2

Šema za plaćanje je bazirana na odbijanju 0.00001XRP po svakoj transakciji, pri čemu sistem beleži svaku promenu vrednosti valute. Dakle, ako haker pokuša da ovlada sistemom, rezultat će biti nula, jer Ripple ima superefikasan sistem zaštite protiv DDoS napada. Ako govorimo sa aspekta 0.00001XRP, učesnik neće dobiti nagradu ako se broj novčića smanjio. Dakle, u pitanju je neka vrsta deflatornog procesa. Tako da što se ova valuta buda širila svetom tj. što bude postajala poznatija, njena vrednost će rasti.

Ripple sistem je baziran na principu I.O.U („I owe you“ – „dugujem ti“ ili „dođem ti“). Drugim rečima, ako neko napiše na papiru „Dugujem ti 100 eura“ i potpiše se, vi ćete to prihvatiti kao stvarni novac samo ako verujete onome ko vam je dao taj papir. Tada taj papir ima realnu vrednost i moć. RipplePay predstavlja onlajn ekvivalentni proces prethodno opisanom. Ovaj I.O.U princip je karakterističan za banke koje operišu sa fiat novcem.

Dakle, mnogo je lakše kreirati I.O.U. platni sistem nego sistem plaćanja realnim novcem. Sem toga, ne možete verovati drugoj strani ako joj uplaćujete novac očekujući da ona ispoštuje svoje obaveze. Takođe, trejderima je potrebna formula za skladištenje vrednosti koja ne može da se falsifikuje.

3

Još jedan razlog za investiranje u Ripple jeste P2P digitalni sistem. Čim otvorite Ripplepay nalog, imate priliku da svoje probleme rešite na mnogo lakši način nego da plaćate u bitkoinima na primer. A to je zato što sigurno nećete morati da plaćate dva puta. Sem toga, za Ripple nije važno globalno prepoznavanje i razumevanje, već samo lokalno razumevanje između učesnika u sistemu.

Kako da otvorim Ripple račun?

4

Za ulazak u sistem, potrebno je da kliknete na link  https://ripple.com/xrp/how-to-buy-xrp-on-gatehub/ gde ćete pronaći detaljno uputstvo za registraciju naloga. Celokupna procedura je prilično jednostavna:

  • Unesite email adresu i dovoljno kompleksnu šifru;

  • Sačuvajte tajni kod ili ga zapišite negde na uređaju;

  • Potvrdite registraciju putem linka koji vam je poslat na email;

  • Nakon završetka nabrojanih koraka, ulogujte se na nalog i počnite da izvršavate Ripple transakcije;

Trenutno, Ripple sistem za plaćanje nudi sledeće prednosti:

  • Benefite u vidu podrške najvećih svetskih banaka i investitiora kao što je recimo Google;

  • U pitanju je sistem koji predvodi revoluciju u svetu finansija i konstantno se razvija.

  • Kao što je već rečeno, u pitanju je sistem koji ima efikasne mehanizme za sprečavanje duplih plaćanja i ostalih onlajn manipulacija, uključujući savršeni sistem zaštite od sajber-napada.

  • Sistem ne naplaćuje proviziju prilikom transakcija, a izvršenja naloga su trenutna. Zbog svoje structure, moguće je neograničeno proširenje sistema ka spoljnim izlazima.

Da li ste spremni da investirate u Ripple i da budete nagrađeni?

Daljim korišćenjem web-sajta saglasan sam sa upotrebom kolačića Više informacija

Podešavanje kolačića na ovom web-sajtu "dozvoljava upotrebu kolačića", a u cilju stvaranja što boljih uslova korisnicima za navigaciju na sajtu. Ukoliko nastavite da koristite naš web-sajt bez izmena podešavanja, ili jednostavno kliknete na dugme "Prihvatam", smatramo da ste saglasni sa upotrebom kolačića.

Zatvori