3 jednostavna načina za kupovinu lajtkoina

1

Lajtkoin (Litecoin) je kriptovaluta koju je 2011 godine pokrenuo Čarls Li i to sledeći ideju bitkoina, sa određenim izmenama. Danas možemo da kažemo da lajtkoin predstavlja direktnog konkurenta bitkoinu i eterijumu.

Odkad se pojavio na tržištu, lajtkoin je počeo da igra značajnu ulogu na polju razvoja kriptovaluta. Sada njime uspešno trguju trejderi i trgovci. Možda je čak i poželjniji za kupovinu od bitkoina i to zbog svojih osobina: block time je 2.5 minuta (kod bitkoina je 10 minuta), ukupan broj litkoina iznosi 86 miliona, što je značajno više u odnosu na 23 miliona bitkoina.

KAKO KUPITI LAJTKOINE?

Trgovina lajtkoinom se danas vrši po ceni od preko 45 dolara na većini tržišta. Ako ste zainteresovani za kupovinu, neophodno je da imate kreditnu karticu ili Paypal nalog. U nastavku teksta slede jednostavni koraci koje su nam preporučili momci sa 99bitcoins.com.

  1. Preuzmite Litecoin wallet: Lajtkoin se može bezbedno čuvati na PC-iju ili na telefonu. Nakon instalacije lajtkoin novčanika, počnite da šaljete i primate uplate sa adresom. Evo saveta kako da izvršite podešavanja vašeg lajtkoin novčanika:  https://www.youtube.com/watch?v=onliAKljL_w

  1. Pronađite Litecoine exchange: postoji više dostupnih mesta na kojima je moguća direktna kupovina lajtkoina, kao Bitpanda na primer. Na ovom sajtu možete kupiti lajtkoine svojom kreditnom karticom, preko Skrill-a, SEPA transferom ili Bitstamp-om, koji predstavlja jedan od najstarijih načina za razmenu kriptovaluta. Bitstamp dozvoljava kupovinu lajtkoina dolarima ili evrima. Takođe, možete ih platiti i bitkoinima ako to želite.

2

  1. Kupite lajtkoine i ubacite ih u svoj novčanik. Ovde je važno da budete 100% sigurni da ste ih ubacili u svoj privatni novčanik. Nikada ne treba da ostavite novčiće u prostoru za razmenu jer postoji rizik od gubitka novca u slučaju da se razmena ugasi ili bude hakovana. Lajtkoine možete trenutno kupiti ako plaćate bitkoinima na sledećim mestima:

BTC-eShapeShiftCoinomatHolyTransaction, i 247exchange.

Daljim korišćenjem web-sajta saglasan sam sa upotrebom kolačića Više informacija

Podešavanje kolačića na ovom web-sajtu "dozvoljava upotrebu kolačića", a u cilju stvaranja što boljih uslova korisnicima za navigaciju na sajtu. Ukoliko nastavite da koristite naš web-sajt bez izmena podešavanja, ili jednostavno kliknete na dugme "Prihvatam", smatramo da ste saglasni sa upotrebom kolačića.

Zatvori