Ripple je pravi Altcion-ov kralj drugog kvartala sa rastom od skoro 4000%

1

Trka digitalnih valuta u prvoj polovini godine završena je pobedom Ripple-a tj. njegovog tokena XRP koji je zabeležio rast od $0.26 u drugom kvartalu, odnosno 3.977,00 % od početka godine. Iako je krajem jula zabeležen pad na vrednost oko $0.19, rast i dalje ostaje impresivan.

Ripple je doživeo pravu ekspanziju na tržištu kripto-valuta sa preko $11 milijardi vrednih transakcija u drugom kvartalu ove godine, što mu je donelo treću poziciju na tržištu, posle Bitcoin-a i Etherium-a.

XRP se razlikuje od pomenuta dva takmaca po tome što je u većinskom vlasništvu Ripple-a. Međutim, kada je kompanija u maju ove godine objavila da planira restruktuiranje prodaje svoje valute, interes potencijalnih kupaca je porastao. Miguel Vias, direktor Ripple-a za XRP je izjavio

“Sa dužnim poštovanjem prema XRP tokenima, naš primarni fokus jeste međunarodni platni promet i smatram da smo mi jedina digitalna imovina koja ima jasnu svrhu korišćenja s obzirom na ono što pokušavamo da uradimo.”

“U ovom kvartalu, razmotrićemo neke zanimljive pravce razvoja uz uvažavanje naših partnera u platnom prometu, a pre svega uz uvažavanje XRP“ – izjavio je Vias za CNBC.

2

Sudeći prema Cointelegraph izvoru, 1 januara ove godine je XRP je vredeo $0.0065, ali je već na početku drugog kvartala, tačnije 18 maja, vrednost porasla na visokih $0.35. Drugi kvartal je zatvoren po ceni od $0.26, ali se do današnjeg dana cena ustalila na vrednost oko $0.19.

Bez obzira na pad, ako pogledamo period od početak godine, rast je i dalj impresivan. Po rečima Viasa, Ripple čeka sjajna budućnost, uprkos neprekidnoj volatilnosti na tržištu kripto-valuta.

«Ono što smo do sada videli jeste široko prihvatanje digitalnih sredstava od strane institucija. Kada imate Banku Engleske i ono što smo zajedno uradili [proof of concept], kao i ljude u Banci Japana koji izađu i kažu: mi to u jednom obliku razmatramo kao zakonito sredstvo — kada vidite takve razvoje događaja, ne možete, a da ne pomislite da smo na pravom putu, da će to interesovanje nastaviti da raste «, dodao je Vias.

Daljim korišćenjem web-sajta saglasan sam sa upotrebom kolačića Više informacija

Podešavanje kolačića na ovom web-sajtu "dozvoljava upotrebu kolačića", a u cilju stvaranja što boljih uslova korisnicima za navigaciju na sajtu. Ukoliko nastavite da koristite naš web-sajt bez izmena podešavanja, ili jednostavno kliknete na dugme "Prihvatam", smatramo da ste saglasni sa upotrebom kolačića.

Zatvori