Intervju sa Nenadom Bogićevićem, kursantom kompanije ProfitPoint i trejderom Optimum Investa

trejder

Partnerstvo sa Optimum Investom je jedno od ključnih u našem radu. Optimum Invest je jedna od najvećih i najuspešnijih kompanija za profesionalne trgovce-trejdere širom sveta, što omogućava i našim klijentima koji su zainteresovani za trgovinu na berzi da potpišu ugovor o saradnji.

Ne morate nam verovati na reč, već pročitajte iskustvo Nenada Bogićevića, jednog od klijenata koji je napravio prve korake u karijeri trejdera uz podršku kompanije Profit Point.

Nenad Bogićević je odgovorio na nekoliko pitanja i otkrio nam detalje o uzajamnoj saradnji  kompanija Profit Point i Optimum Invest.

1. Postoje podeljena mišljenja o trgovini na berzi kao poslu, kako ste se Vi zainteresovali za takav posao?

Živim u maloj sredini gde su mogućnosti zaposlenja i razvoja karijere gotovo nikakvi. Odlučio sam da pokušam, i uspeo. Naravno, u početku sam imao dosta predrasuda, ali kroz obuku i samostalni rad na demo racunu, predrasude su postale prošlost.

2.Zašto ste izabrali da pohađate obuku koju pruža Profit Point i mogućnost saradnje sa Optimum Investom?

Informisao sam se o kompaniji. Shvatio sam, a kasnije i uverio, da se radi o jednoj mladoj kompaniji koja kontinuirano radi na usavršavanju svog edukativnog programa u službi klijenata koji su zainteresovani za lični i profesionalni razvoj. Generalno, proces obuke je neophodan za uspešan rad na berzi, meni je pomogao i za razumevanje mnogih stvari koje sam naučio na fakultetu, kao i zbog same činjenice da praktičnih veština u struci nisam imao. Sve pohvale na račun obe kompanije.

3. Da li je teško proći ceo proces finansijskog obrazovanja?

Sam proces obuke je na visokom nivou, tako da budućim početnicima savetujem da budu posvećeni i bez problema ce savladati kako teorijski tako i praktični deo obuke. Naravno, ima dosta padova priliko praktičnog dela, ali uz malo truda, strpljenja i podrške iskusnog i profesionalnog mentora, sve ce doći na svoje mesto.

4. Šta najviše cenite u obučavanju trejdera u Profit Point-u? Možete li dati konkretan primer? Šta Vam je ostalo u najlepšem sećanju tokom obuke?

Pristupačnost i posvećenost. Obuku vrše uspešni i iskusni predavači koji su nekada kao i mi sada bili početnici, svojim interaktivnim pristupom nesebično dele svoja iskustva o trgovini na berzi, što je i više nego značajno. Sigurno i delotvornije nego kada pratite predavanja od onih koji nemaju praktičnih iskustava. Obuku pamtim kao lepo iskustvo. Izdvojio bih to kada sam se prvi put pokolebao i u tim trenucima prepoznao želju i trud mentora za uspehom svakog od nas. To je najlepše sećanje, ali i obaveza da nastavite dalje.

5. Postoji li razlika između onoga što ste očekivali od saradnje i onoga što je kasnije usledilo tokom saradnje? Šta ste otkrili?

Nisam sumnjao u kvalitet obuke. Sumnjao sam u svoje sposobnosti za rad na berzi, ali sam ipak verovao. Efikasnost obuke mi je pomogla da otkrijem svoje mogucnosti.

6. Kako Vam je strategija trgovine pomogla da uspete?

Razlika izmedju uspešnih i neuspešnih trejdera je, pored znanja i iskustva koje poseduju, upravo u strategiji koju primenjuju . Često se može čuti da je berza kladionica i moje predubeđenje nije bilo daleko od toga. Međutim, kada pronađete pravu strategiju trgovine shvatićete da to nije tipovanje na jedan od dva tima na fudbalskoj utakmici, već kupovina i prodaja u pravom trenutku na osnovu parametara koje pratite. Praćenje vesti i njihova pravilna analiza su takođe jako značajni.

7. Na kraju, na osnovu Vašeg iskustva, koji su dalji koraci koje morate da pratite ukoliko želite da postanete dobar i uspešan trejder?

Pre početka obuke cilj mi je bio da položim teorijiski test. Potom, savladati praktičan deo, pa položiti test za rad na retail računu Optimum Investa. Jednostavno, sam išao korak po korak. Sada, kada je sve to iza mene, i dalje mi se čini da sam tek na prvom koraku… Svestan sam  da mi je potrebno još dosta znanja i iskusvta da bi postao uspešan u ovom poslu.

Daljim korišćenjem web-sajta saglasan sam sa upotrebom kolačića Više informacija

Podešavanje kolačića na ovom web-sajtu "dozvoljava upotrebu kolačića", a u cilju stvaranja što boljih uslova korisnicima za navigaciju na sajtu. Ukoliko nastavite da koristite naš web-sajt bez izmena podešavanja, ili jednostavno kliknete na dugme "Prihvatam", smatramo da ste saglasni sa upotrebom kolačića.

Zatvori