Ideje za pokretanje posla sa malo ili nimalo novca

idee

Ukoliko želite da pokrenete posao sa malo novca, danas imate bezbroj mogućnosti za to, a nemali je broj tih mogućnosti vezan za internet. Freelancing na primer, jeste vrsta radnog angažovanja koja vam dozvoljava da budete nezavisni u radu, kao i da budete sami sebi menadžer. Sve što vam je potrebno jeste računar i internet priključak kako biste bili u prilici da izaberete jedan od brojnih onlajn servisa i počnete da radite na nekom od projekata. Ipak, prvo je potrebno da izaberete polje u kome želite da radite i u kome možete biti uspešni. Sa tim u vezi, izlažemo vam nekoliko ideja za pokretanje posla sa relativno malo novca, a koji mogu biti veoma profitabilni:

Bloger

Ukoliko volite da pišete, kao i da delite svoje mišljenje o konkretnim temama, onda bi trebalo da razmislite o poslu blogera. Naime, dobar blog (što u prevodu znači dobro posećen i čitan blog bez obzira na sadržaj) može doneti veliki novac njegovom vlasniku od marketinških aktivnosti. Stoga možete pokrenuti sopstveni blog ili raditi kao bloger za drugi sajtove i biti za to plaćeni. Velika prednost bloginga leži u njegovoj popularnosti koja je ogromna u poslednjih nekoliko godina, kao i u tome što vam praktično nije potrebno nikakvo ulaganje, već možete raditi od kuće na računaru. Potreban vam je samo još internet priključak.

Prevodilac

Ukoliko ste pasionarani ljubitelj nekog stranog jezika ili, još bolje više njih, u tom slučaju vrlo lako možete naći angažman u vidu prevodilačkog posla i tako zaraditi novac. Štaviše, možete pokrenuti sopstveni prevodilački servis i razgranati posao u vidu pružanja podrške poslovnim skupovima, radionicama i ostalim događajima gde su neophodne prevodilačke usluge.

Turistički vodič

Pružanje turističkih usluga predstavlja veliko i raznoliko tržište koje pruža nebrojeno mogućnosti za razvoj i implementaciju novih ideja i potencijala. Na primer, kao vodič možete potpisati ugovore sa nekoliko turističkih agencija ili možete samostalno pronaći krug potencijalnih klijenata.

Personalni trener

Verovatno je teško poverovati u to, ali preduzetnička strast u vezi sa razvojem personalnih veština može doneti dosta novca. Ukoliko ste ikada pohađali neki od kurseva ličnog usavršavanja i ukoliko vam se to dopalo, eto dobre prilike za investiranje u ovoj oblasti! Sve što treba da uradite jeste da pokrenete sajt na kome ćete kačiti korisne i dobro struktuirane materijale koji će ostvariti značajan uticaj na čitaoce. Iskoristite svoj telenat na pravi način, pišući tekstove za sopstveni sajt i tako ćete steći armiju vernih čitalaca koja će poželeti da vas čuje uživo, da posećuje vaše časove, predavanja, seminare…

Mi verujemo da vas ove ideje mogu inspirisati da pokrenete sopstveni posao sa malo novca. Dakle, napravite plan i krenite u akciju!

Daljim korišćenjem web-sajta saglasan sam sa upotrebom kolačića Više informacija

Podešavanje kolačića na ovom web-sajtu "dozvoljava upotrebu kolačića", a u cilju stvaranja što boljih uslova korisnicima za navigaciju na sajtu. Ukoliko nastavite da koristite naš web-sajt bez izmena podešavanja, ili jednostavno kliknete na dugme "Prihvatam", smatramo da ste saglasni sa upotrebom kolačića.

Zatvori