Da li poštujete osnovna pravila kripto-trgovine?

1

Kada je reč o trgovini kripto valutama, postoje osnovna pravila koja moraju poznavati kako iskusni kripto-trejderi, tako i početnici u poslu:

Zaustavi pohlepu

2

Pohlepa je najveći neprijatelj svakog trejdera i zbog toga se stalno moraju poštovati izvesne mere zaštite u vidu izbora metodologije, testiranja strategija i doslednosti. To su glavna oružja u borbi protiv pohlepe. Veliki cenovni skokovi i padovi se ne događaju često, tako da u praksi nisu vredni čekanja. Sem toga, ako prognoza cenovnog kretanja nije dovoljno pouzdana, bolje je dvaput razmisliti ili se zaustaviti tj. odustati od trgovine nego srljati u grešku. Bolje je iskristalisati stvari i osloniti se na stvarne tržišne uslove, bez čekanja idealne situacije. Jer, kao i u životu, na finansijskim tržištima nema mnogo idealnih situacija.

Budi strpljiv

Capture

Mnogi trejderi ranije otvaraju pozicije jer se plaše da će zakasniti ako čekaju pojavu ili potvrdu signala za ulazak na tržište. I vi mislite da ćete zaraditi više novca ako što pre otvorite pozicije? Greška! Uz prihvatljiv profit, uvek je bolje sačekati signal. Strpljenje je najbolja moguća garancija profita. Ovo važi kako za samo otvaranje pozicija, tako i za njihovo praćenje. Na prvi pogled ovo deluje krajnje jednostavno, ali samo se kroz praktičnu primenu može videti koliko je značajno izbegavati impulsnu trgovinu na kripto-tržištu.

Drži otvorene oči

4

Veoma je važno praćenje liste kotiranja kripto-valuta, jer je to glavni izvor informacija. Obim i kapitalizacija tržišta kripto valuta ključni su faktori koji odražavaju raspoloženje učesnika. Ukoliko ste pravilno informisani, možete lako napraviti dobru prognozu budućeg tržišnog kretanja.

Daljim korišćenjem web-sajta saglasan sam sa upotrebom kolačića Više informacija

Podešavanje kolačića na ovom web-sajtu "dozvoljava upotrebu kolačića", a u cilju stvaranja što boljih uslova korisnicima za navigaciju na sajtu. Ukoliko nastavite da koristite naš web-sajt bez izmena podešavanja, ili jednostavno kliknete na dugme "Prihvatam", smatramo da ste saglasni sa upotrebom kolačića.

Zatvori