Bitkoin bi mogao da dostigne vrednost od 5000 dolara do kraja 2017 godine

bitcoin

Početkom marta cena bitkoina je po prvi put pretekla cenu zlata. Međutim, kripto-novac se tu ne zaustavlja! Sudeći prema komentarima Adama Dejvisa, konsultanta grupacije Altus, bitkoin će probiti nivo od $5000 do kraja godine.

Nakon sve većeg i većeg rasta upotrebe bitkoina kao sredstva plaćanja, raste i sama njegova vrednost i to direktno proporcionalno rastu obima trgovine.”

Normalan način sprečavanja rasta inflatornog uticaja ogleda se u kontroli izvora sredstva plaćanja. Međutim, u slučaju bitkoina, to je nemoguće. Vlade ne mogu kontrolisati izvore bitkoina. Zbog toga je kontinuran rast vrednosti bitkoina sasvim predvidiv” – rekao je g.Dejvis, citirajući istraživanja Svetskog ekonomskog foruma (WEF).

Prošle godine, g.Dejvis je tvrdio da će bitkoin vredeti više od zlata. Kao što vidimo, nije pogrešio. Međutim, svi treba da budu svesni toga da investiranje u bitcoin predstavlja vrlo rizičnu investiciju.

bitcoins-rise-in-2017-99757-chartbuilder-58bd8bd98e4ed

Daljim korišćenjem web-sajta saglasan sam sa upotrebom kolačića Više informacija

Podešavanje kolačića na ovom web-sajtu "dozvoljava upotrebu kolačića", a u cilju stvaranja što boljih uslova korisnicima za navigaciju na sajtu. Ukoliko nastavite da koristite naš web-sajt bez izmena podešavanja, ili jednostavno kliknete na dugme "Prihvatam", smatramo da ste saglasni sa upotrebom kolačića.

Zatvori