Intervju sa Milanom Nešićem, kursantom kompanije Profit Point i trejderom Optimum Investa

111

Partnerstvo sa Optimum Investom je jedno od ključnih u našem radu. Optimum Invest je jedna od najvećih i najuspešnijih kompanija za profesionalne trgovce-trejdere širom sveta, što omogućava i našim klijentima koji su zainteresovani za trgovinu na berzi da potpišu ugovor o saradnji.

Ne morate nam verovati na reč, već pročitajte iskustvo Milana Nešića, jednog od klijenata koji je napravio prve korake u karijeri trejdera uz podršku kompanije Profit Point.

Milan Nešić je odgovorio na nekoliko pitanja i otkrio nam detalje o uzajamnoj saradnji  kompanija Profit Point i Optimum Invest.

1. Postoje podeljena mišljenja o trgovini na berzi kao poslu, kako ste se Vi zainteresovali za takav posao?

Verenica me je prijavila preko oglasa koje je firma Profit Point izbacila na domaćim sajtovima. Nakon razgovora sa menadžerkom koja me je intervijuisala i koja mi je kasnije bila i mentor tokom obuke, pronašao sam sebe i uvideo mogućnost sticanja novih znanja i više nego solidne zarade za trenutne uslove zemlje Srbije

2. Zašto ste izabrali da pohađate obuku koju pruža Profit Point i mogućnost saradnje sa Optimum Investom?

Smatram da obuka i rad za Optimum Invest pruža nova iskustva, nova znanja i nove mogucnosti

3. Da li je teško proći ceo proces finansijskog obrazovanja?

S obzirom da je samo polje izučavanja apstraktno, pogotovo ljudima koji prvi put dolaze u kontant sa ovakvom vrstom poslovanja, kao što sam između ostalog bio i ja, mislim da je početak težak ali uz kvalitetnu obuku kakvu sam ja dobio i uz trud, rad i praćenje uputstava koja su na mene preneta smatram da generalno nije nemoguće bilo šta postići, međutim stavljam veliki akcenat da se nipošto ne treba opustati i da je lako samo onda kada se prate naučene direkcije.

4. Šta najviše cenite u obučavanju trejdera u Profit Point-u? Možete li dati konkretan primer? Šta Vam je ostalo u najlepšem sećanju tokom obuke?

Postoji mnogo toga što cenim u čitavom procesu ove obuke i bilo bi nezahvalno bilo šta posebno spomenuti, jer kroz čitav period obuke naš mentor i predavač Slađana Cvrkotić se trudila oko svih nas koji smo bili u grupi, davala sebe maksimalno i ono što sam ja prepoznao a sto se možda najviše ceni, uživala prenoseći njeno znanje na nas. U svetu je generalno malo takvih ljudi a još manje takvih predavača. Tako da ako moram nešto posebno da pohvalim, pohvaljujem svog mentora.

5. Postoji li razlika između onoga što ste očekivali od saradnje i onoga što je kasnije usledilo tokom saradnje? Šta ste otkrili?

Od početka sam slušao razne priče o trgovanju na berzi. Neke su bile pozitivne a neke negativne, međutim nisam verovao ni jednoj ni drugoj strani, već sam više kao neverni Toma hteo da ispitam i sam proverim i jedino što mogu reći jeste da za sad nisam naišao ni na jedno odstupanje od onoga što mi je predočeno već naprotiv, naišao sam na doslednost i istinitost svake reči koja mi je upućena.

6. Na kraju, na osnovu Vašeg iskustva, koji su dalji koraci koje morate da pratite ukoliko želite da postanete dobar i uspešan trejder?

Svakako smatram da se uspeh krije u disciplini i u istrajanju onoga što je naučeno. Milsim da treba jasno odrediti jedan cilj i imati u sebi snage i dovoljno discipline i naravno poštovanje naučenih pravila, jer po iskustvu smatram da se u tome krije ključ uspeha.

Daljim korišćenjem web-sajta saglasan sam sa upotrebom kolačića Više informacija

Podešavanje kolačića na ovom web-sajtu "dozvoljava upotrebu kolačića", a u cilju stvaranja što boljih uslova korisnicima za navigaciju na sajtu. Ukoliko nastavite da koristite naš web-sajt bez izmena podešavanja, ili jednostavno kliknete na dugme "Prihvatam", smatramo da ste saglasni sa upotrebom kolačića.

Zatvori