Intervju sa Darkom Škaljakom, kursantom kompanije Profit Point i trejderom Optimum Investa

20160629_115631

Partnerstvo sa Optimum Investom je jedno od ključnih u našem radu. Optimum Invest je jedna od najvećih i najuspešnijih kompanija za profesionalne trgovce-trejdere širom sveta, što omogućava i našim klijentima koji su zainteresovani za trgovinu na berzi da potpišu ugovor o saradnji.

Ne morate nam verovati na reč, već pročitajte iskustvo Darka Škaljaka, jednog od klijenata koji je napravio prve korake u karijeri trejdera uz podršku kompanije Profit Point.

Darko Škaljak je odgovorio na nekoliko pitanja i otkrio nam detalje o uzajamnoj saradnji  kompanija Profit Point i Optimum Invest.

1. Postoje podeljena mišljenja o trgovini na berzi kao poslu, kako ste se Vi zainteresovali za takav posao?

Prvi put kad sam video oglas za posao izgledalo je jako primamljivo kao jedan dinamičan posao sa fleksibilnim radnim vremnom, koji može da se obavlja sa bilo kog mesta. Na internetu sam čitao da postoje neka negativna iskustva, ali sam odlučio da sam proverim budući da sam mi je deo struke ekonomsko poslovanje, što je bila dobra odluka.

2. Zašto ste izabrali da pohađate obuku koju pruža Profit Point i mogućnost saradnje sa Optimum Investom?

Znanje i veštine koje su potrebne za rad na deviznom tržištu ne mogu da se steknu preko standarnih škola, pa se Profit Point kao kompanija koja ima dugogodišnje iskustvo u obuci pokazala kao pravo mesto za to.

3. Da li je teško proći ceo proces finansijskog obrazovanja?

Posle teoretskog dela koji je relativno lagan, pogotovo za osobe koje su upoznate sa ekonomskim terminima, i praktičnog dela gde već počinjete zaista da shvatate šta je to čime biste se bavili, na kraju definitivno mogu reći da nije do toga koliko je teško ili lako, već ukoliko je to ono što želite uz trud i redovan rad ćete i postići.

4. Šta najviše cenite u obučavanju trejdera u Profit Point-u? Možete li dati konkretan primer? Šta Vam je ostalo u najlepšem sećanju tokom obuke?

Obuka je bila veoma zanimljiv proces i iskustvo pogotovo kad smo prešli na praktičan deo, gde smo se zaista upoznali sa radom na deviznom tržištu, kada je sve postalo opipljivo, stvarno. Svakako je posvećenost mentora i spremnost da prenese znanje, iskustvo i zajedničko analiziranje našeg rada i napretka mnogo značilo i za svaku pohvalu.

5. Postoji li razlika između onoga što ste očekivali od saradnje i onoga što je kasnije usledilo tokom saradnje? Šta ste otkrili?

Isprva mi je izgledalo previše dobro da bi bilo istinito, a i nisam verovao da ću uspeti za dva meseca da budem spreman za rad na deviznom tržištu o kome sam čitao da je potrebno mnogo više vremena, ali sam vremenom uz jako dobar kontakt sa mentorom, posvećenost da prenese znanje i da nas pripremi za rad na deviznom tržištu sticao znanje i bio usmeravan kako najbolje da se spremim i pristupim radu.

 

7. Na kraju, na osnovu Vašeg iskustva, koji su dalji koraci koje morate da pratite ukoliko želite da postanete dobar i uspešan trejder?

Iz veoma malog iskustva od dva meseca shvatam da imam jako mnogo još da učim i postoji dosta mesta za napredak, ali sam svakako uveren da imam dobru podlogu sa koje ću krenuti. Uz to, Profit Point i posle završene obuke nudi razne dodatne časove gde se mogu steći nove veštine, unaprediti postojeće i postići napredak.

Daljim korišćenjem web-sajta saglasan sam sa upotrebom kolačića Više informacija

Podešavanje kolačića na ovom web-sajtu "dozvoljava upotrebu kolačića", a u cilju stvaranja što boljih uslova korisnicima za navigaciju na sajtu. Ukoliko nastavite da koristite naš web-sajt bez izmena podešavanja, ili jednostavno kliknete na dugme "Prihvatam", smatramo da ste saglasni sa upotrebom kolačića.

Zatvori